Kattengedragdeskundige Gisou van Unen

Gisou van Unen is kattengedragstherapeut en gespecialiseerd kattentrimmer en heeft een kattenhotel aan huis.
Ze is eigenaar van www.helpmijnkat.nl en helpt mensen in heel Nederland die problemen hebben met het gedrag van hun kat.

"Ik kom regelmatig mensen tegen die al jaren met problemen van hun kat te maken hebben zoals onzindelijkheid, agressie, krabben aan het meubilair of ander gedrag wat mensen als onplezierig ervaren. Vaak heeft men al heel veel geprobeerd om het gedrag te veranderen maar niks helpt. Men is er dan ook vaak van overtuigd dat het niet mogelijk is een kat iets te leren (of af te leren).
Als gedragstherapeut ga ik op zoek naar de daadwerkelijke oorzaak van het gedrag. Pas dan kan er succesvol advies worden gegeven.
Het kunnen helpen van de katten, maar ook zeker hun soms wanhopige baasjes, is een zeer leuk en dankbaar beroep."

 

Gedragsconsulten bij Dierenziekenhuis Groningen

In de meeste gevallen kan met een aantal gerichte adviezen iets gedaan worden aan het gedrag van de kat wat als onplezierig wordt ervaren door de eigenaar. Tijdens het gedragsconsult kunt u vragen stellen over het gedrag van uw kat. U hoeft uw kat niet mee te nemen naar dit consult.

Het gedragsconsult kost € 50,- en duurt 30 minuten.
Deze consulten worden op een vaste dag in de maand ingepland.
Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met Dierenziekenhuis Groningen of een e-mail sturen naar Gisou van Unen.

Mocht tijdens het consult blijken dat het (probleemgevend) gedrag van uw kat een uitgebreidere analyse behoeft, dan zullen de mogelijkheden (bijvoorbeeld bezoek aan huis) besproken worden. 

 

Hoe een medisch probleem een gedragsprobleem kan zijn of worden

Als een kat langdurig of regelmatig met te veel stress te maken heeft, dan kan de kat onder andere blaasproblemen ontwikkelen. Als de stress blijft bestaan dan is de kans heel groot dat de problemen regelmatig terugkomen. De kat ervaart mogelijk meer stress door pijn en/of ongemak en kan hierdoor behalve nog meer medische klachten ook nog meer gedragsproblemen ontwikkelen. 

Het is dus van belang om een medische oorzaak uit te sluiten. Sproeit uw kat overmatig of plast hij/zij buiten de bak of ziet u plotseling een toename in agressie, maak dan eerst een afspraak met uw dierenarts.

Als een situatie langere tijd aan blijft houden, dan heeft de kat vaak nieuw gedrag aangeleerd. Zelfs als de medische problemen zijn opgelost, is het mogelijk dat de kat nog steeds probleemgevend gedrag laat zien. Deze vicieuze cirkel kun je alleen doorbreken door het totale probleem aan te pakken. 

Dit maakt de samenwerking met Dierenziekenhuis Groningen dan ook zo bijzonder waardevol en noodzakelijk. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat uw kat gezond en gelukkig is, zodat u kunt genieten van alle leuke en mooie eigenschappen van uw kat.

  

Gisou van Unen

Eigenaar van www.helpmijnkat.nl Kattengedragstherapeut, gespecialiseerd kattentrimmer, kattenhotel aan huis.