Van harte welkom op de website van Dierenziekenhuis Groningen!

Hieronder wordt in vogelvlucht de praktijk beschreven om een goede indruk van ons te geven. Uitgebreidere informatie is vaak ook elders op de site te vinden. Mocht u de informatie die u zoekt niet kunnen vinden, dan mag u natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.  

 

Dierenziekenhuis Groningen is een modern uitgeruste kliniek voor gezelschapsdieren. Gevestigd in een ruim opgezet praktijkpand met meerdere onderzoek- en behandelruimten. Service en aandacht staan bij ons voorop.

Ons motto is: Uw dier, Onze Zorg !

Ons team van dierenartsen en paraveterinairen bestaat uit mensen die gedurende hun opleiding, werkervaring en nascholing zich specifiek hebben toegelegd op gezelschapsdieren. Ze zijn geselecteerd op wat wij belangrijk vinden: betrokkenheid, kennis, vakmanschap, klantgerichtheid etc.. Als team blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diergeneeskunde door het volgen van nascholingen, cursussen en het bijhouden van de vakliteratuur.

Om tot een goede diagnose te komen kunnen wij gebruik maken van o.a. röntgenologie, echografie, bloedanalyse, urine- en feacesonderzoek, ECG’s etc.

Wij behandelen alle soorten gezelschapsdieren.

 

Vestigingen

Hoofdvestiging: 

Vechtstraat 74
9725 CW Groningen
tel: 050 - 5263255

 Behandeling volgens afspraak   

 Openingstijden:
8:30-19:30
Maandag t/m vrijdag

 

 

Dependance:

Kraneweg 62
 
9718 JT Groningen
 
050- 3120953

 Behandeling volgens afspraak

 Maandag en vrijdag
 
16:00-17:00
   Dinsdag, woensdag en donderdag 
 
14:00-15:00

In de hoofdvestiging aan de Vechtstraat 74 werken wij uitsluitend op afspraak. De praktijk is van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken van 8:30 - 12:30 uur en van 13:00 - 19:00 uur op het algemene telefoonnummer van Dierenziekenhuis Groningen. Van 12:30 - 13:00 uur en van 17:00 - 17:30 uur kunt u ons voor uitsluitend spoedgevallen bereiken op onze spoednummer: 06-52106600. Ook kunt u een afspraak maken aan de balie en sinds kort is het mogelijk om een afspraak te maken via onze website.

Ook op onze Dependance aan de Kraneweg 62 werken wij op afspraak. U kunt hier terecht voor de meest voorkomende aandoeningen en de preventieve gezondheidszorg als jaarlijkse vaccinaties e.d.. Mocht er echter verder onderzoek als röntgenfoto’s, bloedonderzoek of operatie nodig zijn dan wordt u doorverwezen naar de hoofdvestiging op de Vechtstraat.
Voor het maken van een afspraak op de Kraneweg kunt u ook gewoon bellen naar de Vechtstraat: 050-5263255.


Voor het ophalen van (herhaal)medicijnen en voer kunt u tijdens de openingstijden op de Kraneweg terecht. Wel is het handig om van te voren contact op te nemen met de Vechtstraat of de door u gewenste medicatie en hoeveelheid daar op voorrraad is. De voorraad is hier namelijk beperkt.

Indien u voorkeur heeft voor een dierenarts dan kunt u dit bij het maken van een afspraak altijd aangeven.

Voor afspraken die niet op tijd worden afgezegd of wanneer u niet geweest bent, kan een bedrag in rekening worden gebracht.

 

Telefonische  bereikbaarheid

De praktijk aan de Vechtstraat is van maandag tot en met vrijdag dagelijks te bereiken van 08.30-12:30u en van 13:00-19:00 uur op telefoonnummer 050-5263255. Van 12:30 - 13:00 uur en van 17:00 - 17:30 uur kunt u ons voor uitsluitend spoedgevallen bereiken op onze spoednummer: 06-52106600.  De dependance is alleen op de tijden van het open spreekuur te bereiken. Indien u belt buiten de openingstijden van de Kraneweg, wordt u automatisch doorverbonden naar onze praktijk aan de Vechtstraat.
Voor vragen m.b.t. de dependance kunt u op andere tijden contact opnemen met de hoofdvestiging.

 


Op het telefoonnummer van het Dierenziekenhuis zijn meerdere lijnen aangesloten waardoor u in principe altijd verbinding krijgt. Wel kan het voorkomen dat u bij drukte tijdelijk in de ‘wachtstand’ geplaatst wordt. Wij proberen deze wachttijd altijd zo kort mogelijk te houden.
Hoewel de telefoon altijd opgenomen wordt is het niet op alle momenten van de dag mogelijk om een dierenarts te spreken. Onze assistentes zijn gekwalificeerd om een groot aantal problemen af te handelen. Bij twijfel zal zij altijd overleg plegen met de dierenarts of zorgen dat u wordt terug gebeld.

Mocht u graag de dierenarts willen spreken, is er dagelijks een telefonisch spreekuur voor onze vaste klanten. U kunt dan bellen tussen 13:00u en 13:30u.

 

Parkeren

Zowel aan de Vechtstraat als aan de Kraneweg dient u te betalen voor het parkeren. Het betaald parkeren geldt op maandag t/m zaterdag van 9:00- 18:00 en op donderdag en andere koopavonden tot 21:00.

 

Betaling

De rekening dient direct na behandeling voldaan te worden. U kunt bij ons contant of per pin of per chip betalen. In uitzonderlijke gevallen kan een betalingsregeling worden getroffen. Wij werken hiervoor samen met een factureringsbedrijf. Wel vragen wij dan van u een kopie van een geldig legitimatiebewijs en bewijs van recente adresgegevens. Ook dient u een verklaring te ondertekenen dat u niet aangemeld bent bij schuldsanering.

Om een indruk te krijgen van de te verwachten kosten kan de behandelende dierenarts altijd een kostenraming maken. Informeer hier geheel vrijblijvend naar. Een kostenraming is echter wel een raming en tijdens de behandeling kan blijken dat de kosten anders zullen worden. Indien u tijdens de opname van uw dier bereikbaar bent kan de behandelend dierenarts contact opnemen om dit met u te overleggen. Bent u niet bereikbaar, zal de dierenarts zelf, een voor het dier beste beslissing maken.

 

Spoed
In geval van spoed kunt u tijdens openingstijden altijd contact opnemen met onze praktijk. Buiten de openingstijden werken wij goed samen met andere dierenartspraktijken in Groningen. Op het antwoordapparaat staat altijd aangegeven welke dierenarts er dienst heeft en hoe u hem/ haar zo snel mogelijk kunt bereiken.

Wij raden u ook bij een spoedgeval altijd aan (indien mogelijk) ons eerst even te bellen, zodat wij eventueel al nuttige tips kunnen geven en uw huisdier goed voorbereid kunnen opvangen.

 

Trimsalon

De hoofdvestiging van Dierenziekenhuis Groningen beschikt over een trimsalon, welke gerunt wordt door ervaren trimsters. Voor het maken van een afspraak bij de trimsalon kunt u bellen met het algemene nummer van het Dierenziekenhuis; 050-5263255. U wordt dan doorverbonden met een trimster. Bij afwezigheid van de trimster kunt u ook een afspraak maken bij een assistente van het Dierenziekenhuis.

 

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 5263255
E: info@huisdierenkliniek.nl