Van harte welkom op de website van Dierenziekenhuis Groningen!

 

Dierenziekenhuis Groningen is een modern uitgeruste kliniek voor gezelschapsdieren.
We zijn gevestigd in een ruim opgezet praktijkpand met meerdere onderzoeks- en behandelruimten. 
Wij behandelen alle soorten gezelschapsdieren.
Om tot een goede diagnose te komen kunnen wij gebruik maken van o.a.:

  • röntgenologie
  • echografie
  • bloedanalyse
  • urine- en feacesonderzoek
  • ECG’s

 

Service en aandacht staan bij ons voorop. Ons motto: Uw dier, onze zorg!

Ons team van dierenartsen en paraveterinairen bestaat uit mensen die gedurende hun
opleiding, werkervaring en nascholing zich specifiek hebben toegelegd op gezelschapsdieren.
Ze zijn geselecteerd op wat wij belangrijk vinden: betrokkenheid, kennis, vakmanschap, klantgerichtheid, etc.
Als team blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diergeneeskunde door het volgen van nascholingen, cursussen en het bijhouden van de vakliteratuur.

 

Openingstijden

De praktijk is van maandag t/m donderdag geopend van 08:30 - 12:30 en van 13:00 tot 19:30 uur.
Op vrijdag is de praktijk geopend van 08:30 - 12:30 en van 13:00 tot 17:00 uur.
Let op! Van 12:30 - 13:00 uur is de praktijk gesloten i.v.m. lunchpauze.

 

Afspraak maken

Om ieder dier de juiste zorg te geven die het nodig heeft werken wij alleen op afspraak. Tijdens de openingstijden kunt u bellen voor het maken van een afspraak, maar ook voor vragen, informatie en het aanvragen van herhaalrecepten voor medicatie. Natuurlijk kunt u ook langskomen.

Indien u voorkeur heeft voor een dierenarts dan kunt u dit bij het maken van een afspraak altijd aangeven.

Herhaalrecepten voor medicatie en dieetvoeding kunt u hier aanvragen. 

Voor afspraken die niet tijdig afgezegd zijn, kan een bedrag in rekening worden gebracht.

 

Spoed

In geval van spoed kunt u tijdens openingstijden altijd contact opnemen met onze praktijk. Buiten de openingstijden werken wij goed samen met andere dierenartspraktijken in Groningen. Op het antwoordapparaat is altijd te horen welke dierenarts dienst heeft en hoe u deze zo snel mogelijk kunt bereiken.
Wij raden u aan bij een spoedgeval altijd vooraf ons te bellen (indien mogelijk), zodat wij eventueel al nuttige tips kunnen geven en uw huisdier goed voorbereid kunnen opvangen.

 

Telefonische bereikbaarheid

De praktijk aan de Vechtstraat is op werkdagen, tijdens openingstijden, te bereiken op telefoonnummer 050 - 526 32 55Wij hebben meerdere telefoonlijnen en proberen de wachttijd altijd zo kort mogelijk te houden.
Tussen 12:30 - 13:00 en 17:00 - 17:30 uur zijn wij i.v.m. pauze enkel bereikbaar voor spoedgevallen. Op vrijdag sluit de praktijk om 17:00 uur.

Onze paraveterinairen zijn gekwalificeerd om een groot aantal problemen af te handelen. Bij twijfel zal altijd overleg plaatsvinden met de dierenarts of wordt er gezorgd dat u wordt teruggebeld.

Van 13:00 - 13:30 uur is het telefonisch spreekuur voor kort overleg (5 minuten) met een dierenarts. Voor meerdere uitgebreide vragen kan een telefonisch consult worden ingepland; hieraan zijn kosten verbonden.

Indien u belt buiten de openingstijden van de Kraneweg, wordt u automatisch doorverbonden naar de locatie Vechtstraat.

 

Betaling

De rekening dient direct na behandeling voldaan te worden. U kunt bij ons contant of per pin of per chip betalen.
In uitzonderlijke gevallen kan een betalingsregeling worden getroffen. Wij werken hiervoor samen met een factureringsbedrijf. Wel vragen wij dan van u een kopie van een geldig legitimatiebewijs en bewijs van recente adresgegevens. Ook dient u een verklaring te ondertekenen dat u niet aangemeld bent bij schuldsanering.

Om een indruk te krijgen van de te verwachten kosten kan de behandelende dierenarts altijd een kostenraming maken. Informeer hier geheel vrijblijvend naar. Een kostenraming is echter wel een raming en tijdens de behandeling kan blijken dat de kosten anders zullen worden. Indien u tijdens de opname van uw dier bereikbaar bent kan de behandelend dierenarts contact opnemen om dit met u te overleggen. Bent u niet bereikbaar, zal de dierenarts zelf, een voor het dier beste beslissing maken.

 

Annuleren van de afspraak

Mocht er onverwacht iets tussenkomen, annuleer de gemaakte afspraak dan tijdig (minimaal 24 uur van te voren). Indien u niet of niet tijdig de afspraak heeft geannuleerd zal 50% van de consultprijs in rekening worden gebracht.

 

Parkeren

Zowel aan de Vechtstraat als aan de Kraneweg dient u te betalen voor het parkeren. Het betaald parkeren geldt op maandag t/m zaterdag van 9:00 - 18:00 en op donderdag en andere koopavonden tot 21:00 uur. Kijk voor tarieven en actuele parkeerinformatie op de parkeerautomaat.

 

 

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 - 526 32 55
E: info@huisdierenkliniek.nl