Acupunctuur en Voedingsadvies - Drs. Anneke Verweij

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunst. Andere onderdelen hiervan zijn bijvoorbeeld Voedingstherapie, Chinese kruiden en Tui Na (massage technieken).

Acupunctuur wordt al duizenden jaren overal in de wereld met goede resultaten gebruikt bij zowel mensen als dieren. Het oudste bericht van het gebruik van acupunctuur bij dieren is van 4000 jaar geleden en betreft de behandeling van een olifant met acupunctuur.

De term acupunctuur is afgeleid van de Latijnse woorden acus wat naald betekent en punctura wat steek betekent.


Acupunctuur consult

Een acupunctuur consult heeft eigenlijk dezelfde onderdelen als een “gewoon” Westers consult: anamnese, onderzoek en behandeling.Eerst gaan we uitgebreid alle klachten bespreken en de situatie van jou en jouw dier. Acupunctuur is namelijk een holistische geneeswijze, wat inhoudt dat ik ongeacht de klacht altijd naar het hele dier kijk en de omstandigheden om het dier heen: de voeding, de beweging, andere dieren in huis, gebeurtenissen etc.Na de uitgebreide anamnese kijk ik jouw maatje van het puntje van de neus tot het tipje van de staart goed na. Onderdelen van de Acupunctuur zijn daarbij ook het kijken naar de tong, het voelen van de verschillende pols posities en het voelen van een aantal diagnostische acupunctuur punten.Als we al deze informatie verzameld hebben zet ik het op een rijtje om zo tot een patroon te komen. Bij acupunctuur hebben we het niet over een aandoening maar over een disbalans in het lichaam, een patroon. Aan de hand daarvan wordt een behandeling vastgesteld die kan bestaan uit het aanprikken van bepaalde acupunctuur punten (meestal 2-10 naalden) maar ook uit het gebruik van Moxa, lasertherapie of het aanpassen van de voeding of levensstijl bijvoorbeeld.Het aantal benodigde behandelingen en de tijd tussen de behandelingen hangt af van het patroon en de omstandigheden.

Klik hier om de vragenlijst voor Acupunctuur KAT te downloaden.

Klik hier om de vragenlijst voor Acupunctuur HOND te downloaden. 


Voedingsadvies

Een voedingsconsult is bedoeld om jouw vragen te stellen of om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor jouw hond of kat qua voeding en supplementen.
Voedingstherapie is het optimaliseren van de voeding voor jouw maatje om problemen te voorkomen of te behandelen. Voedingstherapie resulteert in een op maat gemaakt voedingsplan op basis van verse voeding. 

Klik hier om de vragenlijst voor Voedingsadvies te downloaden.

Click here to download the questionnaire for Nutritional consultation.

 

 

Drs. Anneke Verweij Acupunctuur en Voedingsadvies

Regulier dierenarts met mogelijkheid tot aanvullende behandeling in de vorm van acupunctuur en/of voedingtherapie. Een combinatie van up-to-date wetenschappelijke kennis met duizenden jaren oude traditionele geneeswijzen.