Tarieven

We zijn ons bewust dat onze tarieven in het algemeen hoger zijn dan die van de collega's in Groningen en pogen niet een prijsvechter te zijn.

Wij proberen een goede service en de beste zorg voor uw huisdier te leveren. In ons geval hangt daar, door de aanwezigheid van kennis en apparatuur, een hoger prijskaartje aan vast.

Graag geven wij aan hoe wij het verschil proberen te maken zodat u kunt bepalen of wij als praktijk bij u passen.

Service

 • Wij werken uitsluitend op afspraak. Zo proberen wij altijd zo goed mogelijk de tijd in te plannen welke noodzakelijk is voor een goed onderzoek. Ook proberen wij rekening te houden met de karakters en mogelijke ziekten van de patienten. Zo proberen wij zoveel mogelijk situaties te mijden dat dieren met een mogelijk besmettelijke ziekte in de wachtkamer een soortgenoot ontmoet, dat honden welke niet goed overweg kunnen met andere honden ingepland worden op een moment dat er minder honden in de praktijk aanwezig zijn. Voor katten is er een speciaal gedeelte in de wachtkamer gereserveerd.
 • Voor onze vaste clienten is er dagelijks een mogelijkheid om met een dierenarts te overleggen op het telefonisch spreekuur tussen 13:00u en 13:30u.
 • De praktijk heeft zeer ruime openingstijden.
 • Wij hebben zeer veel begeleidingsprogramma's om u en uw huisdier zo goed mogelijk te begeleiden.
 • De mogelijkheid voor een bezoek aan huis tijdens de reguliere openingstijden.

Kwaliteit

 • Wij bezitten uitgebreide in-huis-bloedanalyse apparatuur. Dankzij deze apparatuur kunnen wij bijna alle onderzoeken in huis uitvoeren en hebben wij de uitslagen indien dit nodig is binnen 30 minuten.
 • Digitale röntgen en dentale röntgen.
 • Ons stokpaardje is wel de mogelijkheid om dieren goed, en intensief indien noodzakelijk, te verplegen. Hierbij kunt u denken aan verwarmde verblijven, infuus, sondevoeding, extra zuurstof en niet te vergeten die lieve paraveterinair met al haar zorg en knuffels.
 • Diersoortspecifieke begeleiding: Om te beginnen hebben wij gescheiden dierverblijven om het herstel van dieren zo goed en stressvrij te laten gebeuren. Om stress te minderen worden nog tal van andere zaken toegepast. Zo kunt u denken aan kalmerende feromonen, gelegenheid om te schuilen maar natuurlijk ook de mogelijkheid om zijn/ haar baasje voor een bezoek te kunnen ontvangen.
 • Veilige narcose middelen en bewakingsapparatur rondom operaties.

Kennis & Kunde

 • Met ons team van enthousiaste medewerkers is er voldoende ervaring in huis. Daarnaast worden er met grote regelmaat nascholingen gevolgd om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
 • Behalve een goed team zijn er ook erg goede samenwerkingen en contacten met allerlei collegea dierenartsen en specialisten.
 • Ook met andere partijen als laboratoria etc is er een erg goed netwerk.

Aan het einde van een behandeling zullen wij u altijd vragen om direct, contant of per pin te voldoen. Betaling middels creditcard is niet mogelijk.
Indien dit niet mogelijk is, dan dient u dit vooraf duidelijk aan te geven.
Wij kunnen u dan informeren welke extra gegevens wij graag willen. Daarnaast kunnen wij u op de hoogte stellen van de mogelijkheden en de kosten.

Wij zullen tijdens een consult altijd proberen te overleggen over de te nemen stappen en de hieraan verbonden kosten. Kosten van uitgebreid onderzoek en operaties kunnen variëren. Op uw verzoek kunnen we vooraf een kostenschatting maken, uitgaand van een normaal verloop van de verrichtingen.

Maakt u zich zorgen over de te maken kosten bij een dierenarts? Overweeg dan om uw huisdier te verzekeren, aangezien een ‘ongelukje’ in een klein hoekje zit en de bijbehorende kosten in sommige gevallen op kunnen lopen. Op het internet zijn meerdere site's te vinden welke de verschillende verzekeringen vergelijken. Zo kunt u voor meer infomatie eens kijken op: www.dierenverzekeringvergelijking.nl

Op de website van het het LICG, het Landelijk InformatieCentrum Gezeldschapsdieren, kunt u veel informatie vinden over het houden van huisdieren en o.a. ook de te verwachten kosten van het huisdier.

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 5263255
E: info@huisdierenkliniek.nl