Honden

Bij Dierenziekenhuis Groningen hebben we een goede kennis over en speciale aandacht voor honden. De kliniek en het team zijn geheel aangepast aan de wensen van de hond.
In de praktijk zijn meerdere aanpassingen gemaakt om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Jong geleerd is oud gedaan!
Al jaren is er in onze praktijk het succesvolle juniorprogramma. Het consultatiebureau voor de jonge pup.
Hierbij komt de pup in zijn eerste levensjaar minimaal 6 maal op de praktijk en proberen we er een feestje van te maken. Dit zorgt er vaak voor dat de hond de rest van zijn leven met een grote kwispel de praktijk in loopt en zijn "oude vrienden" begroet. De begeleiding is zo, dat dit op momenten gebeurt dat een controle wenselijk is. Zo kunt u denken aan de vaccinaties, het wisselen van het gebit, de groeicurve. Het pakket bevat bijna alles voor een goede start van het eerste levensjaar. Interesse? Wij vertellen u graag meer!

Honden hebben, net zoals mensen, in de verschillende stadia van hun leven verschillende zorg nodig. Het levenspatroon is anders, voedingsbehoeften veranderen in de loop van de tijd en met het verstrijken der jaren zal de medische zorg toenemen. Dierenziekenhuis Groningen probeert voor elke levensfase een zo goed mogelijke begeleiding te geven.

Naast het beter maken van dieren, is een belangrijk deel van ons werk uw huisdier gezond houden. Daarom adviseren wij niet enkel een vaccinatie maar vooral een jaarlijkse gezondheidscontrole. Onze dierenarts kijkt uw hond van top tot teen na en bespreekt met u de gezondheid van uw dier. Bij honden ouder dan acht jaar adviseren wij vaak een bloedonderzoek om de orgaanfuncties te controleren.
Ook wordt met u besproken of er vaccinaties nodig zijn en zo ja welke. Bij Dierenziekenhuis Groningen vaccineren we op maat. Dit betekent dat uw hond met ons vaccinatieschema een goede bescherming heeft voor de verschillende besmettelijke ziektes, maar niet onnodig veel vaccinaties krijgt. Voor leptospirose adviseren wij uw hond jaarlijks te vaccineren. Voor sommige andere ziekten kunnen we met een simpele bloedtest, de zogenaamde Vaccicheck®, controleren of uw hond voldoende antilichamen heeft en voldoende beschermd is. Is dit het geval dan is de vaccinatie hiertegen niet nodig.
Andere vaccinaties kunnen afhankelijk zijn van de activiteiten welke met de hond gebeuren. Gaat uw hond mee naar het buitenland of naar pension etc dan kunnen er aanvullende eisen zijn.

Binnenkort kunt u hier meer informatie vinden over voeding, verzorging, aandoedingen etc van deze dieren.

Kom snel nog eens langs!

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 5263255
E: info@huisdierenkliniek.nl