Honden

Bij Dierenziekenhuis Groningen beschikken we over goede kennis en speciale aandacht voor honden. De kliniek en het team zijn geheel aangepast aan de wensen van de hond.
In de praktijk zijn meerdere aanpassingen gedaan om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Jong geleerd is oud gedaan!
Al jaren is er in onze praktijk het succesvolle juniorprogramma. Het consultatiebureau voor de jonge pup.
Hierbij komt de pup in zijn eerste levensjaar minimaal 6 maal op de praktijk en proberen we er een feestje van te maken. Dit zorgt er vaak voor dat de hond de rest van zijn leven met een grote kwispel de praktijk in loopt en zijn "oude vrienden" begroet. De begeleiding is zo, dat dit op momenten gebeurt dat een controle wenselijk is. Zo kunt u denken aan de vaccinaties, het wisselen van het gebit, de groeicurve. Het pakket bevat bijna alles voor een goede start van het eerste levensjaar. Interesse? Wij vertellen u graag meer!

 

Begeleiding voor elke levensfase
Honden hebben, net zoals mensen, in de verschillende stadia van hun leven verschillende zorg nodig. Het levenspatroon is anders, voedingsbehoeften veranderen in de loop van de tijd en met het verstrijken der jaren zal de medische zorg toenemen. Dierenziekenhuis Groningen probeert voor elke levensfase een zo goed mogelijke begeleiding te geven.

 

Gezondheidscontrole en vaccinaties op maat
Naast het beter maken van dieren, is een belangrijk deel van ons werk uw huisdier gezond houden. Daarom adviseren wij niet enkel een vaccinatie, maar vooral een jaarlijkse gezondheidscontrole. Onze dierenarts kijkt uw hond van top tot teen na en bespreekt met u de gezondheid van uw dier.

Bij Dierenziekenhuis Groningen vaccineren we op maat. Dit betekent dat uw hond met ons vaccinatieschema een goede bescherming heeft voor de verschillende besmettelijke ziektes, maar niet onnodig veel vaccinaties krijgt. 

 

vaccinatieschema-hond

 

Als de vaccinaties in het eerste levensjaar goed zijn opgebouwd dient de vaccinatie tegen leptospirose (ziekte van Weil) jaarlijks herhaald te worden.

De vaccinaties tegen parvo, hondenziekte en HCC dienen elke 3 jaar herhaald te worden of er kan door middel van een titerbepaling - Vaccicheck© - bepaald worden of de hond nog voldoende beschermd is (antistoffen in het bloed) tegen deze ziekten.


Andere vaccinaties (zoals bijvoorbeeld rabiës en kennelhoest) kunnen afhankelijk zijn van de activiteiten die u met de hond onderneemt. Gaat uw hond bijvoorbeeld mee naar het buitenland of naar een pension, dan kunnen er aanvullende eisen zijn.

Rabiës kan gegeven worden vanaf de leeftijd van 12 weken. Drie weken na de rabiës vaccinatie mag de hond vanuit Nederland naar het buitenland of vanuit het buitenland mee naar Nederland.

Bij honden ouder dan acht jaar adviseren wij vaak een bloedonderzoek om de orgaanfuncties te controleren.

 

 

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 - 526 32 55
E: info@huisdierenkliniek.nl