Hondengedragsbegeleiding Audrey Doornbos

Mijn naam is Audrey Doornbos en ik ben sinds 2011 gediplomeerd paraveterinair. Daarnaast heb ik vanaf 2013 verschillende opleidingen, cursussen en seminars gevolgd op het gebied van hondengedrag.

Ik heb de opleiding International Dog Trainer Education van - en gegeven door - Turid Rugaas afgerond. Zij is een Noorse hondentrainer en auteur van het toonaangevende boek ‘On Talking Terms with Dogs’ (Kalmerende Signalen). Daarnaast heb ik o.a. meerdere cursussen van Dr. Amber Batson (dierenarts en veterinair diergedragsdeskundige in het Verenigd Koninkrijk) gevolgd, waaronder ‘Dog Aggression for Professionals’ een 'Puppy Power'. Tevens ben ik lid van de beroepsvereniging Pet Dog Trainers of Europe (PDTE).

 

Gedragsconsulten bij Dierenziekenhuis Groningen

Ik verzorg gedragsconsulten bij Dierenziekenhuis Groningen. Een consult duurt 30 minuten en u kunt, zonder aanwezigheid van de hond, uw vragen stellen. Afhankelijk van de situatie kan ik u voorzien van basisadvies m.b.t. de omgang/training met de hond of adviseren een uitgebreid consult te plannen om een goede analyse van het probleem te maken en daarop volgend een plan van aanpak samenstellen. 

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot probleemgevend gedrag van de hond. Om het gedrag te kunnen veranderen zal de oorzaak moeten worden vastgesteld. In veel gevallen is pijn of ander lichamelijk ongemak de onderliggende oorzaak. Het is dus van belang om een medische oorzaak uit te sluiten.

Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar mijn website: 
Hond en Gedrag Groningen 

 

Hondessori ZintuigenTuin

Twee belangrijke pijlers in het leven van een hond zijn keuzevrijheid en het stimuleren van de aangeboren nieuwsgierigheid. Hondessori ZintuigenTuin is een veilige, omheinde, stressvrije omgeving, waar de hond (in de meeste gevallen) los mag én kan lopen om zelf keuzes maken en de nieuwsgierigheid te voeden. Het daagt uit de zintuigen te gebruiken (geur, zicht, geluid, smaak, tast). Dit helpt bij het ontwikkelen van zelfstandigheid en zelfvertrouwen en heeft een stressverlagend effect op de hond.

De ZintuigenTuin is geschikt voor alle honden!

  • puppy’s, pubers en senioren
  • angstige, gesloten, fysiek beperkte honden (herstellend van een operatie of ziekte, etc.)
  • voor eigenaren die op een veilige plek hun hond beter willen leren kennen
  • voor eigenaren die hun hond niet los durven of kunnen laten lopen
  • voor eigenaren wiens hond angstig is voor 'menselijke' prikkels en drukte
  • asielhonden

Het bezoeken van de ZintuigenTuin kan alleen op afspraak

 

 

 

 

 

Audrey Doornbos

Hondengedragsbegeleiding Hondessori ZintuigenTuin is een veilige, omheinde, stressvrije omgeving, waar de hond (in de meeste gevallen) los mag én kan lopen om de zintuigen te prikkelen, zelf keuzes te maken en de nieuwsgierigheid te voeden.