Vogels en exoten

U kunt bij Dierenziekenhuis Groningen terecht met uw vogel en reptiel.

Wij staan op veel websites beschreven als specialist voor deze diersoorten
Dit is echter niet het geval.

In tegenstelling tot sommige andere dierenartsen in de regio behandelen wij deze diersoorten wel.
Daardoor hebben wij ervaring met deze diersoorten, maar voor een aantal zaken zullen wij ook zeker overleggen met een specialist of u naar een specialist doorsturen.

Doorgaans kunt u bij ons terecht voor:

  • Consult
  • Uitgebreid voedingsadvies
  • Ontlastingsonderzoek (zeker bij dieren welke u winterrust wil aanbieden te adviseren)
  • Bloedonderzoek
  • Röntgenfoto’s

 

Klik hier om de vragenlijst voor reptielen te downloaden.


Veel problemen ontstaan door onvoldoende kennis over de juiste voeding, huisvesting, daglicht etc. Het is heel erg belangrijk om te weten waar uw dier van origine vandaan komt. Wat is daar de temperatuur, de vochtigheid, zijn voeding en voedingspatroon etc etc.

Overweegt u de aanschaf van een huisdier of heeft u een huisdier en bent u mogelijk niet goed op de hoogte dan biedt internet tegenwoordig zeer veel informatie. Een eerste goede basisinformatie kunt u vinden op de site van het LICG. Zij geven veel informatie over de behoefte van een huisdier, wat de verwachte zorg van het huisdier is, de kosten zijn en wat u wel of niet moet verwachten.

 

Voeding

Voeding luistert bij deze erg nauw en kan veel problemen voorkomen. We geven u graag een goed advies over het voer dat u uw dier het beste kunt geven. Wij weten uit ervaring dat veel ziekten bij vogels en exoten worden veroorzaakt door verkeerde voeding. Er zijn helaas een aantal dieten in de handel welke niet volledig blijken te zijn. Ook voedingen welke wel volledig zijn maar selectief gegeten worden en daardoor onvolledig zijn, geven op termijn een tekort aan de juiste vitaminen, mineralen en sporenelementen. Problemen door verkeerd voer ontstaan meestal na een aantal jaren. U kunt dit vaak merken aan een verminderde conditie, een matig uiterlijk, vergroeiing of afwijkende ontlasting. Het is dan belangrijk om niet te lang te wachten en tijdig naar uw dierenarts te gaan.

Indien u op consult komt zal er doorgaans navraag gedaan worden naar de voeding en de huisvesting. Kijkt u dit na voordat u komt om zo het consult optimaal te benutten. Neem altijd verse ontlasting mee indien mogelijk.

 

 

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 - 526 32 55
E: info@huisdierenkliniek.nl