Juni Chipmaand

 

Identificeren, registreren en controleren!

Al sinds enkele jaren is juni de chipmaand en staat deze maand in het teken van het laten chippen en registreren van je huisdier.

 

  • In juni kunt u bij ons uw huisdier laten chippen voor € 40,00
  • U betaalt geen consultkosten.
  • De registratie doen wij voor u en zonder extra kosten.
  • Daarnaast kunt u bij ons in juni de chip van uw huisdier uit laten lezen, direct controleren of de registratie gegevens nog juist zijn en zo nodig kunt u dit thuis aanpassen.

 

Sinds april 2013 is het verplicht om alle nieuw geboren pups te chippen en registreren voordat ze 7 weken oud zijn. Naast het hebben van een chip moet deze ook juist geregistreerd zijn. Gebruik deze maand om de registratie van de chip van uw hond te controleren via www.chipnummer.nl

Bij katten is het chippen nog niet verplicht maar wij adviseren dit wel! Het komt regelmatig voor dat katten worden gevonden omdat ze geschrokken zijn en de weg zijn kwijt geraakt of omdat ze zijn aangereden. Een chip zorgt er dan voor dat de eigenaar snel getraceerd kan worden en de kat weer teruggebracht kan worden naar de eigenaar of indien nodig een juiste behandeling kan krijgen.

Voor een kat zijn er behalve het snel terug vinden van de eigenaar ook nog andere voordelen van een chip. Namelijk kattenluikjes die werken op de chip en die een tijdklok hebben. Hierrmee kun je ongewenste buurtkatten buiten houden. Of denk aan voerbakjes die werken op een chip. Zo is het bijv. makkelijker om uw kat op een specifiek dieet te houden als u meerdere katten in huis heeft.

De chip is ongeveer een rijstkorrel groot en wordt met een naald onder de huid ingebracht. Iedere chip heeft een unieke code en kan met een speciaal apparaat afgelezen worden.

 

Identificeren, registreren en controleren!

 

 

Geplaatst op 6 juni 2023

Meer news

8 apr
Vacature paraveterinair

26 feb
Aanpak Ring Zuid

5 feb
Gewijzigde openingstijden zomerperiode 2024

5 jun
Vakantie

1 nov
Vacature trimsalon