Puppy Trim

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak voor de “baas”. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Zo leert uw hond de kam en/ of borstel net zo gemakkelijk te accepteren als de etensbak. Eigenlijk is voor bijna  iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Veel eerder dan u denkt is een hond dan aan zijn eerste trimbeurt toe. Op leeftijd van 3-4 maanden raden wij u al een puppy-trim aan.

Omdat de vachtverzorging voor uw hond noodzakelijk is, doet u zowel de hond, uzelf als de trimster een groot plezier door met een pup van 8 a 18 weken bij de trimsalon langs te gaan. Wij nemen ruim de tijd om uw pup eens rustig aan de eerste indrukken van de trimsalon te laten wennen. Het is niet meer dan een stukje socialisatie voor de pup. Je brengt de pup naar de trimsalon waar hij ongeveer een uur blijft. In dit uur wordt de pup gekamd of geborsteld, geknuffeld en verwend met snoepjes. Wacht dus geen half jaar voordat u voor het eerst met uw pup langskomt. Het is beter om de pup al op jongere leeftijd te laten wennen aan de trimtafel en aan de verzorging van de vacht. Hij leert zo de trimhandelingen te accepteren, wat hem/ haar veel stress in zijn verdere leven kan besparen.

Er zijn veel mensen die komen als de pup al meer dan een paar maanden oud is en vacht begint te klitten. Als de trimster de vacht dan moet ontklitten is de kans natuurlijk wel heel groot dat dit pijnlijk is voor de pup,  waardoor het veel moeilijker wordt voor de pup om de trimster en het trimmen zelf leuk te gaan vinden.

Tijdens het eerste bezoek mag de pup al even op de grote trimtafel. Zijn scherpe nagels worden geknipt en hij krijgt zijn eerste borstelbeurt. Het eerste bezoek is ook de ideale gelegenheid om u als hondeneigenaar advies te geven over het te gebruiken materiaal bij de wekelijkse borstelbeurt. Verder kunnen we u dan meteen laten zien wat de makkelijkste en de beste manier van borstelen is. Indien het nodig is kan de pup ook al een eerste keer in bad worden gedaan en daarna droog geföhnd worden. Hoe jonger de pup met al deze handelingen vertrouwd raakt, des te gemakkelijker hij/ zij deze de rest van zijn verdere leven toelaat.

Heeft u geen tegoedbon van ons ontvangen, of bent u nieuw in de praktijk, dan kunt u gebruik maken van onderstaande tegoedbon.

 Tegoedbon puppytrim

Voor thuis

U kunt de hond het kammen vrij makkelijk aanleren. Je zet hem op een tafel of kleed, aait of  kamt hem heel even en beloont hem voor goed gedrag. Houd de momenten kort en maak ze steeds langer. Geef hem vrij als u klaar bent.

Vaak gaan puppy's u als eigenaar uitproberen. Als u gaat kammen, lopen ze weg, piepen hard of bijten in uw handen. Stop dan niet meteen maar wacht tot de pup rustig is. Doet u dit niet, dan zal de pup zich steeds meer verzetten, omdat hij geleerd heeft dat als hij zich verzet of u bijt, u stopt met kammen.

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 5263255
E: info@huisdierenkliniek.nl