Puppy Trim

Regelmatig onderhoud van de vacht van uw hond is een taak voor u als eigenaar. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Eigenlijk is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verharen of een wasbeurt nodig hebben.
Veel eerder dan u denkt is een hond dan aan zijn eerste trimbeurt toe. Op de leeftijd van 3-4 maanden raden wij u al een puppy-trim aan.

Door op tijd een afspraak te maken voor de puppy-trim doet u zowel de hond, uzelf, als de trimster een groot plezier. Wij nemen ruim de tijd om uw pup rustig aan de eerste indrukken van de trimsalon te laten wennen. De puppy-trim duurt maximaal een uur. Gedurende dit uur zal uw pup onder andere kennis maken met borstels, kammen, nagelknippers, de trimtafel en aanraking door de trimster.

Het welzijn van de pup en een positieve associatie staan voorop. 

Tijdens de puppy-trim zal de trimster u advies te geven over de vachtverzorging van uw hond; te gebruiken materialen, regelmaat van verzorging, hoe te kammen of borstelen, etc.

Indien nodig en als de pup het aankan, kan de pup ook al een eerste keer in bad worden gedaan en daarna droog geföhnd worden.

 

Thuis oefenen

U kunt de hond het kammen vrij makkelijk aanleren. Je zet hem op een tafel of kleed, aai of kam hem heel even en beloon hem uitgebreid. Houd de momenten kort en maak ze steeds langer.

 

 

 

 

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 - 526 32 55
E: info@huisdierenkliniek.nl