Konijnen en andere knagers

U kunt bij Dierenziekenhuis Groningen terecht met uw konijn en knaagdier.

Wij staan op veel websites beschreven als specialist voor deze diersoorten. Dit is echter niet het geval. Wij behandelen in tegenstellling tot sommige andere dierenartsen in de regio deze diersoorten wel. Dit maakt ons geen specialist. Omdat wij ze iets vaker zien, is er meer ervaring aanwezig maar voor een aantal zaken zullen wij ook zeker overleggen met een specialist of u naar een specialist doorsturen. Doorgaans kunt u bij ons terecht voor:

  • Consult & vaccinatie
  • Uitgebreid advies over huivesting, voeding en verzorging
  • Operaties
  • Bloedonderzoek
  • Röntgenfoto’s

Konijnen en knaagdieren vormen een gevarieerde groep huisdieren. Er is veel verschil tussen de verschillende soorten. Niet alleen in formaat en uiterlijk maar ook wat men kan verwachten. Sommigen zijn alleen geschikt om naar te kijken andere houden zeker van persoonlijke aandacht. Veel soorten zijn met name actief tijdens de schemering anderen juist overdag. Veel van deze dieren zijn erg sociaal en zouden dan ook eigenlijk enkel met soort soortgenoten gehouden moeten worden. Anderen niet en willen juist liever alleen leven. Er is veel verschil in behoefte aan voeding maar ook zeker in levensverwachting.

Dit zijn allemaal zaken welke goed zijn om te weten zeker als u de aanschaf van een huisdier overweegt.
Het LICG geeft goede voorlichting over de verschillende huisdieren en heeft ook duidelijke huisdierenbijsluiters welke u kunnen helpen.

 

 

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 5263255
E: info@huisdierenkliniek.nl