Hondengedragsdeskundige: Audrey Doornbos

Mijn naam is Audrey Doornbos en ik ben sinds 2011 gediplomeerd paraveterinair dierenartsassistente. Daarnaast heb ik in 2014 mijn diploma tot Hondenspecialist gehaald.

Audrey Doornbos, hondengedragspecialist

Op dit moment ben ik bezig met de opleiding International Dog Trainer Education - Turid Rugaas. Zij is een Noorse - inmiddels gepensioneerde - hondentrainer en auteur van het toonaangevende boek ‘On Talking Terms with Dogs’ (Kalmerende Signalen). Nog steeds is ze actief in het geven van seminars en trainingen wereldwijd.

In het voorjaar staat tevens een cursus ‘Dog Aggression for Professionals’ van Dr. Amber Batson (dierenarts en diergedragsdeskundige) op de planning.

 

Hondengedragsbegeleiding

Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot probleemgevend gedrag van de hond. Om het gedrag te kunnen veranderen zal de oorzaak moeten worden vastgesteld. Dit gebeurt tijdens een consult, waarbij het gedrag van de hond wordt geanalyseerd d.m.v. observatie van de hond en een vraaggesprek met de eigenaar. Er zal een plan van aanpak worden besproken, zoveel mogelijk afgestemd op de omgeving en de mogelijkheden van de eigenaar. Het welzijn van de hond staat hierbij centraal. 

 

Ervaring en scholing

Op dit moment werk ik als vaste oproepkracht bij Dierenziekenhuis Groningen en spring ik tevens bij Dierenartspraktijk Beijum bij. De veterinaire wereld blijft zich ontwikkelen door nieuw wetenschappelijk onderzoek en nieuwe inzichten, waardoor de behandelmogelijkheden voor (huis)dieren steeds groter worden. Bij het Dierenziekenhuis heb ik de mogelijkheid om deze ontwikkelingen te blijven volgen en mijn paraveterinaire kennis te vergroten en up-to-date te houden.

Op het gebied van hondengedrag wordt ook nog steeds veel onderzoek verricht, waardoor het noodzakelijk is om bij te blijven. Door het volgen van seminars, bijscholingen en workshops, in binnen- en buitenland, blijf ik ook op dit gebied up-to-date. 

 

Gedragsconsulten bij Dierenziekenhuis Groningen

Ik verzorg korte gedragsconsulten bij Dierenziekenhuis Groningen. Een consult duurt ongeveer 20 minuten en u kunt, zonder aanwezigheid van de hond, uw vragen stellen. Afhankelijk van de situatie kan ik u voorzien van tips m.b.t. de omgang/training met de hond of adviseren een uitgebreid consult te plannen om een goede analyse van het probleem te maken en daarop volgend een plan van aanpak samenstellen. 

Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar mijn website: 
Hondengedrag Groningen 

 

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 5263255
E: info@huisdierenkliniek.nl