Hondengedragsdeskundige: Audrey Doornbos

Mijn naam is Audrey Doornbos en ik ben gediplomeerd Hondenspecialist sinds 2014. Daarnaast ben ik sinds 2011 gediplomeerd paraveterinair dierenartsassistente.

Audrey Doornbos, hondengedragspecialist

De opleiding Hondenspecialist leidt op tot kynologisch gedragstherapeut en puppycoach. 

 

Gedragstherapie

Bij gedragsproblemen zal er tijdens een huisbezoek een gedragsanalyse van de hond worden gemaakt, waarbij het vaststellen van de oorzaak centraal staat. Samen met de eigenaar van de hond zal er een therapie worden besproken, afgestemd op de omgeving en de mogelijkheden van de eigenaar, die als doel heeft het ongewenste gedrag te verminderen en/of te beëindigen en het gewenste gedrag te bekrachtigen. 

 

Puppycoaching

Een puppycoach begeleidt de eigenaren van een pup in de opvoeding. Deze begeleiding is op individuele basis. Het doel is om, naast het maken van een goede start met de pup, gedragsproblemen te voorkomen. Als puppycoach geef ik de eigenaar de handvatten die nodig zijn om de pup te laten opgroeien tot een sociale, zelfstandige hond. 

De puppycoaching bestaat uit minimaal vijf lessen, waarvan de eerste les thuis zal plaatsvinden. Naast de lessen is er (onbeperkt) coaching door middel van telefonische ondersteuning of ondersteuning via mail. 

 

Ervaring en scholing

Op het gebied van hondengedrag wordt nog steeds veel onderzoek verricht, waardoor het noodzakelijk is om bij te blijven. Door het volgen van seminars, bijscholingen en workshops blijf ik ook op dit gebied up-to-date. 

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Hondenspecialisten. De Vereniging bepaalt de richtlijnen ten aanzien van de werkwijze, verantwoordelijkheden, noodzakelijke (bij)scholing, vaardigheden en beroepsuitoefening van de Hondenspecialist. Het doel van de vereniging is onder andere het bevorderen en bewaken van een correcte, therapeutische en diervriendelijke behandeling van een probleemhond en een bekwame en intensieve begeleiding bij het opvoeden van een pup. Binnen de vereniging is onderling regelmatig contact en ondersteunen de leden elkaar waar nodig en leren we van elkaars ervaring. 

Op dit moment werk ik als vaste oproepkracht bij Dierenziekenhuis Groningen en spring ik tevens bij Dierenartspraktijk Beijum bij. De veterinaire wereld blijft zich ontwikkelen door nieuw wetenschappelijk onderzoek en nieuwe inzichten, waardoor de behandelmogelijkheden voor (huis)dieren steeds groter worden. Bij het Dierenziekenhuis heb ik de mogelijkheid om deze ontwikkelingen te blijven volgen en mijn paraveterinaire kennis te vergroten en up-to-date te houden.

 

Intake gedragsconsulten

Ik verzorg gedragsconsulten bij Dierenziekenhuis Groningen. Een consult duurt 20 minuten en u kunt, zonder aanwezigheid van de hond, uw vragen stellen. Afhankelijk van de situatie kan ik u voorzien van tips m.b.t. de omgang/training met de hond of adviseren een consult aan huis te plannen om een goede analyse van het probleem te maken en daarop volgend een therapie samenstellen. 

 

Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar mijn website: hondenspecialist groningen

Hartelijke groet,

Audrey Doornbos

Contact

Dierenziekenhuis Groningen
Vechtstraat 74
9725 CW Groningen

T: 050 5263255
E: info@huisdierenkliniek.nl